Populierstraat 109, 2565 MK Den Haag 070 364 88 08
StudentenDocentenOpleiders

Veelgestelde vragen

Voor wie is het programma van het HIP beschikbaar?

Het programma is beschikbaar voor alle beginnende docenten, docenten die nieuw starten op een school in de Haagse regio, docenten zonder bevoegdheid, zij-instromers en studenten met een aanstelling. Voorwaarde voor deelname is dat je een aanstelling bij één van onze partners hebt. Twijfel je of jouw school mag deelnemen? Neem dan contact op via het contactformulier.

 

Mag ik als onderwijsassistent ook deelnemen aan het programma van het HIP?

Als je een aanstelling hebt bij één van onze partners hebt en direct betrokken bent bij het verzorgen van lesdelen of lessen mag je ook deelnemen.

 

Ik wil mij oriënteren om misschien leraar te worden. Waar kan ik informatie krijgen?

De Rode Loper richt zich op de werving en informatie voor iedereen die interesse heeft om leraar te worden.

 

Ik ben al langer dan drie jaar werkzaam op een Haagse partnerschool. Mag ik mij dan ook nog inschrijven bij het HIP?

Docenten die als bevoegde docenten langer dan ca. drie jaar werkzaam zijn bij één van onze partners kunnen bij de  Lucas Academie en de Haagse Onderwijsacademie professionaliseringstrajecten volgen. Zit je op een school die niet bij deze academies aangesloten is of je twijfelt, neem dan even contact met het HIP op via het contactformulier.

 

Wat kost de deelname aan het programma?

In samenwerking met de gemeente Den Haag wordt het programma van het HIP gratis aangeboden.

 

Hoe kan ik mij aanmelden voor coaching?

Via het inschrijfformulier kun je opgeven dat je gebruik wilt maken van één van onze coaches. De coaches nemen dan contact met je op om een eerste intake in te plannen. Mocht je na één week nog geen reactie hebben ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Wanneer kan ik meedoen met de intervisie voor langstudeerders?

Als je nog in opleiding en ingeschreven bent bij een HBO- of WO-instituut voor een lerarenopleiding en je hebt een aanstelling bij één van onze partners kun je meedoen bij de intervisie. Voor studenten die een tweedegraads bevoegdheid willen halen, is er een mogelijkheid om onder begeleiding een portfolio samen te stellen om allicht eerder verworven competenties te kunnen aantonen. Daardoor kan de studie misschien verkort worden.

 

Hoe kan ik deelnemen aan een koppeltraject?

Via het inschrijfformulier (als begeleider) kun je opgeven dat je gebruik wilt maken van een koppeltraject.  De coaches nemen dan contact met je op om een eerste intake in te plannen. Mocht je na één week nog geen reactie hebben ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Ik heb mij aangemeld voor een cursus maar kan door omstandigheden toch niet deelnemen. Hoe kan ik mij afmelden?

Wij ontvangen graag zo vroeg mogelijk een afmelding voor een cursus (maar uiterlijk één week van tevoren). De vrijgekomen plaats kan dan misschien nog aan docenten op de wachtlijst aangeboden worden. Neem altijd even contact op via het contactformulier. Dan zoeken we samen naar een handige oplossing.

 

Waar vinden de cursussen plaats?

De cursussen van het HIP vinden meestal plaats op een school van onze partners in Den Haag. Er wordt door de school altijd gezorgd voor koffie/thee/fris tijdens de cursus. Na inschrijving ontvang je één week voor de bijeenkomst een mail met daarin vermeld de locatie.

 

Ontvang ik een bewijs van deelname?

Na afloop van de cursus ontvang je een HIP certificaat met daarop aangegeven het aantal professionaliseringsuren.

 

© 2023 Knijnenburg Producties