PRO5 - Jongeren motiveren


Deze bijeenkomst bestaat uit 1 bijeenkomst

Startdatum: 11 maart 2025

Tijd: 15:00-16.30


Leerlingen lijken soms niet vooruit te branden. Docenten maken zich vaak druk om de motivatie van jongeren.Het gevoel overheerst vaak dat er meer uit te halen zou zijn. Ze dromen van jongeren die intrinsiek gemotiveerd zijn. Die leren omdat ze het vak zo leuk vinden, die uit eigen beweging tijd en toewijding stoppen in een bepaalde hobby, en die vol enthousiasme beginnen aan een vervolgopleiding nadat ze die weloverwogen hebben gekozen. In de praktijk is intrinsieke motivatie lang niet altijd vanzelfsprekend. En sterker nog: volwassenen die teveel pushen, brengen onbewust de motivatie om zeep.

Docenten die weten hoe intrinsieke motivatie werkt, begrijpen beter wat er nodig is om jongeren te begeleiden en inspireren.

In een interactieve presentatie licht Yvonne van Sark onderliggende pijlers aan de hand van diverse onderzoeken toe en brengt zij deze tot leven met actuele praktijkvoorbeelden en filmpjes met jongeren. 

Deelnemers ontvangen gratis het boek “Motivatie en het puberbrein”.


Yvonne van Sark is als partner en adviseur ruim twintig jaar verbonden aan Youngworks, advies- en onderzoeksbureau gespecialiseerd in jongeren. Ze is co-auteur van de boeken Puberbrein binnenstebuiten en Motivatie en het puberbrein.Yvonne van Sark


Inschrijven