PED3 - Passend onderwijs: omgaan met zorgleerlingen in de klas


Startdatum: 28 november 2024
Overige data: 21 januari 2025
Tijd: 13.00-17.00


AD(H)D, PPD-NOS, Asperger, Autisme, trauma, slechte muzieksmaak; alle leerlingen zijn anders, maar sommigen vergen net wat meer kennis en kunde van een docent. Dit kan doordat zij bijvoorbeeld een trauma hebben opgelopen of een stoornis hebben. Kunnen die dan gewoon in een reguliere klas? Jazeker, maar dan moet jij als docent wel weten welke aanpak werkt. Gelukkig is wat goed is voor leerlingen die meer ondersteuning nodig hebben, ook goed voor de ‘reguliere’ leerlingen.

Tijdens deze training leer je meer over welke uitdagingen een leerling met een trauma of stoornis heeft om tot leren te komen. We gaan op zoek naar oplossingen, kijken wat een leerling wél kan. En hoe jij ze als docent hierin het beste kunt ondersteunen. Samen met de trainer maak je steeds de koppeling tussen de theorie en de praktijk en je wordt hierbij ook geholpen door een ervaren orthopedagoog. 

Ook kijken we wat het voor jou als docent betekent om leerlingen met dergelijke problematiek in de klas te hebben. Want ook al is het heel erg belangrijk om juist deze kwetsbare leerlingen te helpen zich te ontwikkelen, het is ook soms best een uitdaging voor een docent.Bouke Spigt


Inschrijven