PRO1 - Stemgebruik en performance voor de klas


Deze bijeenkomst bestaat uit 2 bijeenkomsten

Startdatum: 15 oktober 2024
Overige data: 12 november 2024
Tijd: 15.00-17.00


Gezond en effectief spreken.

Deze module bestaat uit één basismodule en één verdiepingsmodule. De verdiepingsmodule is optioneel en kun je volgen in overleg met de trainster.

Hoe zorg je dat je uren kunt praten voor de klas zonder last van je stem te krijgen? Hoe vertel je je verhaal zo dat je de aandacht van de leerlingen vasthoudt en hoe zet je je stem en lichaam in om dit te bereiken? Waarom luisteren of kijken we naar sommige sprekers ‘beter’ dan naar andere sprekers? In de trainingen leren we je hoe je voor een groep je verhaal met overtuiging kan brengen zonder last van je stem te krijgen. De eerste workshop richt zich op de techniek van het gezond spreken en de basis presentatievaardigheden voor de klas en in de tweede workshop gaan we de geleerde stemtechnieken toepassen en dieper in op hoe je overkomt op de groep. Verder is er veel ruimte voor individuele vragen. 

De workshops worden verzorgd door Käthe Staallekker (logopedist, musical-actrice, docent-opleider). Käthe verzorgt, naast haar theaterwerk, al jaren trainingen en workshops aan professionele zangers, acteurs en beroepssprekers. Tevens is zij eigenaar van Het Stemhuis en is werkzaam als logopedist op de KNO Afdeling van het OLVG A’dam.K├Ąthe Staallekker


Inschrijven